top of page

Individuele therapie

Misschien merk je dat je veel piekert en dat je dat denken niet kan stopzetten, dat je veel ‘in je hoofd zit’? Of je merkt dat je juist vaak overspoeld wordt door emoties, angstig bent, last hebt van terugkerende belevingen(trauma’s).

Maar misschien heb je gewoon nood aan je verhaal te kunnen vertellen, aan iemand die luistert en samen met je naar een oplossing zoekt. In al die gevallen kan therapie helpen.

In een intakegesprek kijken we uitgebreid wat je vraag of klacht is, waar deze mee te maken zou kunnen hebben en hoe we een behandeling vorm kunnen geven. Ik reken hiervoor het reguliere uurtarief. De basis voor goede samenwerking is echter onderling vertrouwen en of er een match is tussen ons. Op het eind van de intake komen we hier expliciet op terug en benoem ik of dit voldoet aan jouw en mijn maatstaf in dit kader.

Therapie is een proces van bewustwording, zelf-ontdekking en innerlijke groei. Je leert om zelfstandig te zijn, je niet door klachten te laten beperken, eigen regie te hebben.

 

Je leert ervaren wat je ervaart en om hiermee, met mildheid en compassie voor jezelf, energie vrij te maken die leidt tot het doel dat je wil bereiken. Therapie helpt om meer sturing aan je leven te geven en minder het gevoel te hebben dat dingen je overkomen.

Therapie duurt zo kort als het kan en zolang als nodig.

In alle gevallen geldt: ‘Festina lente’. Dit betekent: ‘haast je langzaam’

De betekenis van deze uitspraak is dat activiteiten een goede balans moeten hebben tussen voortvarendheid en zorgvuldigheid.

Vanuit mijn ervaring en interesse heb ik speciale aandacht voor mensen met psychotrauma (PTSS), hechtingsproblematiek, relatieproblemen, burn-out en depressie. 

Tarief per uur: €75,-

bottom of page