top of page

Ik ben Lennar Imandt

1979-1987
1987-1995
1995- 2010
2010- heden
Casemanager/ SPV
Re-integratiecoach en hoofd P & O in non-profit organisatie 
Psycho | sociaal therapeut (NL) en psychotherapeut (BE) 

Mijn visie op therapie

Tijdens mijn opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige in 1979 kwam ik in aanraking met het gedachtegoed met van Rogers, mede-grondlegger van de humanistische en client-centered therapy. Geen idee destijds waarom hij mij zo aansprak; van hulpverlening, visies en grondhouding had ik nog weinig ervaring en kennis. Totdat ik begreep wat hij bedoelde met congruent gedrag, het ontwikkelen van een samenhangend mensbeeld en waarom ‘de ander’ zo belangrijk is voor iedereen die zich wil ontwikkelen naar eigen aanleg en aard. Niet alleen voor patiënten of cliënten maar voor ieder mens.

 

Hulpverlening kan helpen een verstoord proces van ontwikkeling weer terug in balans te brengen, mits de therapeut aan een aantal voorwaarden voldoet: echtheid van de therapeut in relatie tot de cliënt, onvoorwaardelijke acceptatie van de cliënt en empathie. Rogers ziet psychotherapie vooral als een waarachtige en betrokken ontmoeting van twee mensen.

 

De rol die voortvloeit uit bovenstaande visies paste en past mij nog steeds, het is geen truc of techniek, het is een manier van zijn. Dit mens-zijn leidt bij mij tot betrokkenheid bij de ander, aandacht voor wie de ander echt is en verwondering. Verwondering voor hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn, ondanks de last die zij al jaren dragen. Verwondering, ondanks de nu bijna 40 jaar ervaring, voor de hulpbronnen die toch steeds aanwezig blijken te zijn bij mensen waaruit zij steun kunnen putten. Kijken met nieuwe ogen, alsof alles de eerste keer is, hier-en-nu.

Burn-out

Psychiatrisch verpleegkundige
Imandt.png

Vanuit deze basis benader ik jou ook als mens met klachten van burn-out. Jij bent niet je burn-out maar veel meer. Dit veel meer is helaas ondergesneeuwd en je bent al (veel te) lang bezig met overleven, in plaats van leven. En dat moest ook, anders hield je het niet vol.

Samen gaan we naar manieren zoeken om weer met die interesses die je had, die hobby’s, die zaken die je vooral energie geven in contact te komen. Door daar gericht tijd en aandacht aan te besteden en ruimte voor te maken in je dagelijkse leven. Je doet sommige dingen misschien niet zo handig en dat kun je veranderen, maar wie je ten diepste bent is wie je bent, en dat is oké!

Imandt.png

Werkveld

Naast mijn werk als therapeut bij Burn-out Maastricht ben ik actief als zelfstandig therapeut bij Psychologiepraktijk Marly Senden in Wyck, Maastricht. 

Groepen

Ik geef regelmatig de 8-weekse training mindfulness (MBCT) en organiseer periodiek workshops ‘Familieopstellingen’ en ‘Wat is Acceptance and Commitment therapie (ACT)'?

Kwalitatieve dienstverlening

Om de kwaliteit van mijn werk en mijn deskundigheid te waarborgen ben ik in Nederland als psychosociaal therapeut aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg in het beroepsregister onder registratienummer 5907107488, vakgroep Psychosociaal en Maatschappelijk werk(VPMW). Hiernaast ben ik ingeschreven in het RBCZ/TCZ register onder nummer 180024R . Hierdoor worden psychosociale consulten (meestal gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering, check hiervoor uw polisvoorwaarden.

 

Gecertificeerd mindfulnesstrainer Vereniging Voor Mindfulness Nederland.

 

Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige(SPV) aangesloten bij Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland.

België: 

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving,

de VVTIV. 

 

Lid van Mindfulness VZW Antwerpen (Edel Maex). 

Lid van de ABP-BPV (Belgische Vereniging voor Psychotherapie)

AGB-code praktijk: 90-55367
AGB-code zorgverlener: 90-046749
Lid van: V & VN
BIG -register: 39008357930

Logo VVM.png

Wil je aan de slag met jouw burn-out? 

Neem dan contact op of kijk op LinkedIn
voor meer informatie over opleidingen en werkervaringen 

  • LinkedIn - White Circle
bottom of page